Hengityksen voima -kurssi

Kurssilla opit, miten moneen asiaan hengitys vaikuttaa ja miten voit itse vaikuttaa hengitykseesi niin, että koko hyvinvointisi paranee. 

Joogassa hengitys on ikiaikainen aihe, ja joogaharjoitus tarjoaa lukuisia käytännöllisiä keinoja hyvän hengittämisen edistämiseksi. Joogaperinteessä hengitykseen liittyy kuitenkin myös paljon muuta, kuin vain ihmisen hengityselimistöön liittyvät toiminnot. Kurssilla tarkastellaan eri käsityksiä hengityksestä, nostetaan esiin keinoja hyvään ja monipuoliseen hengitykseen sekä keskustellaan hengityksen laajemmista ulottuvuuksista.

Miksi nenän kautta hengittäminen on tärkeää? Miksi shaktajoogassa kiinnitetään niin paljon huomiota rintakehän toimintaan? Miten hengitys voi muuttaa niin joogaharjoituksesi kuin elämäsi laajemminkin? Miksi hengittämiseen ja hengitysharjoituksiin kannattaa perehtyä?

Pranayama eli hengityksen avulla tehtävät joogaharjoitteet on kautta aikojen nähty tärkeimpänä joogan muotona. Ilman hengittämistä emme olisi olemassa. Jo viiden minuutin tauko hengittämisestä on hengenvaarallista, mikä kertoo siitä, kuinka tärkeä osa hyvinvointiamme hengitys on. Joogassa nähdään, että hengitys on avainroolissa ihmisen energiasysteemin säätelyssä ja hengityksen avulla elimistö voi myös ratkaista epätasapainon tiloja.

Se miten hengitämme vaikuttaa hyvinvointiimme ja koko olemukseemme, ja hengityksen korjaaminen lieneekin edullisin ja toimivin tapa edistää kenen tahansa terveyttä. Shaktajooga tarjoaa tähän hyvät ja helposti omaksuttavat välineet. Kurssilla opit, miten moneen asiaan hengitys vaikuttaa ja miten voit itse vaikuttaa hengitykseesi niin, että koko hyvinvointisi paranee.

Kurssi alkaa alustuksella, jossa kerrotaan kaikki olennainen aiheeseen liittyen, minkä jälkeen opit laitetaan käytäntöön, ja se on erinomainen tapa saada syvempää ymmärrystä shaktajoogan harjoitteiden ja menetelmien taustalla vaikuttavista seikoista sekä kokea joogaharjoitus perusteellisessa muodossa.

Kurssi sopii niin ensikertalaisille kuin kokeneemmille joogeille. Aiempaa joogakokemusta ei tarvita. Joogamaton saat tarvittaessa lainaan salilta.

Kurssin ohjaajana toimii Shakta Joogakoulun opettaja Suvi Hanste.

Aika: Lauantai 20.8. klo 11–14
Ilmoittaudu: www.shakta.fi/kurssit tai Shakta-äpissä.
Tiedustelut: suvi@shakta.fi, 040 152 7531

Scroll to Top